×

 

Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Prikaži podrobnosti

Skupinski nakup kaminskih peči na pelete je zaključen

SODELUJOČIH

Alternate Text

Test kaminskih peči na pelete

Kaminske peči na pelete so v primerjavi s pečmi na drva bolj učinkovite, njihova uporaba je bolj preprosta in uporabniku zagotavlja več udobja, predvsem pa zaradi popolne avtomatizacije zgorevalnega procesa in posledično visokih izkoristkov manj onesnažujejo okolje. Za kakovostno napravo bomo odšteli od 1000 do 4000 evrov, pogled na našo preglednico pa kaže, da visoka cena še ni zagotovilo za zelo dobro oceno na našem primerjalnem testu.

Več
kaminska peč

Enosobne kurilne naprave

Evropske in nacionalne okoljske politike spodbujajo uporabo obnovljivih virov, med katere spada tudi lesna biomasa. Njena uporaba se v zadnjih letih povečuje, posledično se v času kurilne sezone poveča onesnaženost zraka, saj ogromno gospodinjstev še vedno uporablja stare naprave. Problematične so predvsem enosobne kurilne naprave, ki jih je tudi največ.

Več
peč

e-brošura: Peleti – varčno, udobno in do okolja prijazno ogrevanje

Kakovostne kaminske peči, v katerih kurimo pelete najvišjega kakovostnega razreda, s stališča škodljivih izpustov niso problematične. V e-brošuri smo na enem mestu zbrali nasvete, ki jih je priporočljivo upoštevati, če ste se odločili, da boste svoj dom ogrevali z lesnimi peleti.

Več
PS Skupinski nakup kaminskih peči na pelete

Trajnostna energija

Uporaba sodobnih tehnologij in ukrepov, ki izkoriščajo obnovljive vire energije, je ključna za prehod v trajnostno in nizkoogljično družbo. Pri doseganju energetskih in okoljskih ciljev pomembno vlogo igramo tudi potrošniki – z učinkovito rabo energije v gospodinjstvih in uporabo naprav za izkoriščanje obnovljivih virov.

Več
Green energy image

O projektu CLEAR 2.0

Zveza potrošnikov Slovenije in njen inštitut MIPOR sta partnerja pri evropskem projektu CLEAR 2.0, katerega cilj je gospodinjstvom omogočiti čim bolj preprost prehod na uporabo obnovljivih virov, s čim manj administrativnimi ovirami na poti do samooskrbe. Gre za nadaljevanje uspešnega projekta, ki je med letoma 2014 in 2017 spodbudil za več kot 196 milijonov evrov naložb v trajnostno energijo.

Več
CLEAR 2.0 logo

Kako lahko sodelujete v
skupinskem nakupu kaminskih peči na pelete?

Registracija

Čim prej oddajte brezplačno prijavo za sodelovanje v skupinskem nakupu. Prejeli boste nezavezujočo ponudbo skupinskega nakupa.

Ponudba

V začetku septembra boste po e-pošti prejeli ponudbo skupinskega nakupa. Takrat se boste odločili, ali boste napravo kupili ali ne.

Nakup

Najpozneje do 15. 10. 2019 lahko opravite nakup neposredno pri ponudniku. Odločitev bo vaša, zaloge pa omejene!