ClearX Logo

SKUPINSKI NAKUP KAKOVOSTNIH KLIMATSKIH NAPRAV

Katere klimatske naprave so na voljo v okviru skupinskega nakupa in kakšna je njihova cena?

V okviru skupinskega nakupa vam je na voljo pet klimatskih naprav – dve z močjo 2,5 kW in tri z močjo 3,5 kW, navedena cena pa vključuje montažo in 9,5-odstotni DDV:

1 MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AP35VGK/MUZ-AP35VG 1.250,22 EUR
2 MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AP25VGK/MUZ-AP25VG 1.118,00 EUR
3 MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-HR35VFK/MUZ-HR35VF 929,93 EUR
4 MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 1.299,86 EUR
5 MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK35ZS-W/SRC35ZS-W2 1.448,86 EUR

Kateri trgovci so ponudniki skupinskega nakupa?

Da bi vsem potrošnikom, prijavljenim v skupinski nakup, zagotovili možnost izbire med več kakovostnimi klimatskimi napravami, smo izbrali dva ponudnika – podjetji Klimaj, d. o. o., in Minergia, d. o. o. Pri prvem so na voljo tri naprave znamke Mitsubishi Electric, pri drugem dve napravi znamke Mitsubishi Heavy Industries.

Kako opravim nakup izbrane klimatske naprave pri ponudniku skupinskega nakupa?

Vsi potrošniki, ki ste na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si oddali brezplačno in nezavezujočo prijavo v skupinski nakup, ste po elektronski pošti prejeli povezavo do spletne strani skupinskega nakupa (zahtevana bo prijava z vašim e-naslovom in geslom, ki ste ga določili ob prijavi v skupinski nakup), kjer vam predstavljamo vseh pet klimatskih naprav in ceno, ki smo jo dosegli za vas.

V istem elektronskem sporočilu ste prejeli tudi vašo kodo ugodnosti, ki vam omogoča uveljavljanje pravice do nakupa naprave po pogojih skupinskega nakupa. S klikom na OGLED ali NAKUP boste preusmerjeni na spletno stran izbanega ponudnika.

Nakup klimatske naprave na spletni strani ponudnika Klimaj:

 • Ponudnik nima spletne trgovine.
 • S klikom na izbrano napravo na spletni strani ponudnika začnete ogled ali postopek oddaje naročila. Naročilo oddate tako, da v spletni obrazec vnesete vse zahtevane podatke, ki bodo podlaga za izstavitev predračuna. V spletni obrazec morate v postopku oddaje naročila vpisati tudi vašo kodo ugodnosti – le tako boste lahko napravo kupili po ceni, ki smo jo za vas dosegli v okviru skupinskega nakupa.
 • Predračun boste prejeli na elektronski naslov in bo štel kot ponudba. Predračun bo veljaven 8 koledarskih dni.

Nakup klimatske naprave v spletni trgovini ponudnika Minergia:

 • Ponudnik ne omogoča nakupa v spletni trgovini.
 • S klikom na izbrano napravo na spletni strani ponudnika začnete ogled ali postopek oddaje naročila. Naročilo oddate tako, da v spletni obrazec vnesete vse zahtevane podatke, ki bodo podlaga za izstavitev predračuna. V spletni obrazec morate v postopku oddaje naročila vpisati tudi vašo kodo ugodnosti – le tako boste lahko napravo kupili po ceni, ki smo jo za vas dosegli v okviru skupinskega nakupa.
 • Predračun boste prejeli na elektronski naslov in bo štel kot ponudba. Predračun bo veljaven 8 koledarskih dni.

Ali lahko kodo ugodnosti uporabim za nakup več naprav?

Vsaka koda ugodnosti je unovčljiva le enkrat za en nakup.

 • Pri oddaji naročila pri ponudniku Minergia si oglejte izbrano napravo in s klikom na gumb zahtevajte predračun. Ob vpisu osebnih podatkov navedite vašo kodo ugodnosti. Če želite kupiti več naprav, pa vam svetujemo, da kontaktirate ponudnika na info@klimaj.si in se individualno dogovorite za možnost nakupa več naprav.
 • Pri oddaji naročila pri ponudniku Klimaj si oglejte izbrano napravo in s klikom na gumb zahtevajte predračun. Ob vpisu osebnih podatkov navedite vašo kodo ugodnosti. Če želite kupiti več naprav, pa vam svetujemo, da kontaktirate ponudnika na info@klimaj.si in se individualno dogovorite za možnost nakupa več naprav.

Ali lahko z mojo kodo ugodnosti opravi nakup tudi prijatelj?

Ni potrebe. Tudi prijatelj se lahko še vedno prijavi k sodelovanju v skupinskem nakupu in s tem takoj prejme svojo kodo ugodnosti.

Na kakšen način lahko plačam izbrano klimatsko napravo?

Ponudnik Klimaj kupcem ponuja možnost plačila na podlagi izstavljenega predračuna, ki šteje kot ponudba. Predračun bo veljaven 8 koledarskih dni.

Ponudnik Minergia kupcem ponuja možnost plačila na podlagi izstavljenega predračuna, ki šteje kot ponudba. Predračun bo veljaven 8 koledarskih dni.

V kakšni obliki dobim račun za napravo, kupljeno v okviru skupinskega nakupa?

Ponudnik Klimaj bo kupcu po opravljenem nakupu poslal račun na elektronski naslov, ki ga je ta uporabil ob nakupu ter nanj prejel potrdilo o oddaji naročila. Kupec, ki želi brezplačno prejeti tiskano različico računa, lahko pošlje zahtevo na info@klimaj.si

Ponudnik Minergia bo kupcu po opravljenem nakupu kupcu poslal račun na elektronski naslov, ki ga je ta uporabil ob nakupu ter nanj prejel potrdilo o oddaji naročila. Kupec, ki želi brezplačno prejeti tiskano različico računa, lahko pošlje zahtevo na info@minergia.si

Kateri dokumenti so priloženi napravi, ki jo kupim v okviru skupinskega nakupa?

Klimatskim napravam so priloženi garancijska dokumentacija, navodila za uporabo in seznam pooblaščenih servisov. Vsa dokumentacija je v slovenskem jeziku.

Kakšno garancijo mi zagotavljate za napravo, kupljeno v okviru skupinskega nakupa?

Klimatske naprave, kupljene pri ponudniku Klimaj, imajo 3 leta proizvajalčeve garancije, ki je vsebinsko enaka obvezni garanciji iz Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

Klimatske naprave, kupljene pri ponudniku Minergia, imajo 2 leti osnovne garancije z možnostjo podaljšanja za 36 mesecev (24 + 36). Pogoj za podaljšanje garancije je, da je naprava redno servisirana, redni servisi pa se morajo opraviti pred iztekom 24. meseca, 36. meseca in 48. meseca. Na ta način se garancija vsakokrat podaljša za dodatnih 12 mesecev. Storitev rednega letnega servisa stane 98,55 EUR z DDV. Dodaten pogoj za podaljšanje garancije je še potrditev garancije na spletni strani: www.minergia.si

Opravil sem nakup. Kdaj lahko pričakujem montažo klimatske naprave?

Najpozneje v roku petih delovnih dni po prejetem plačilu bo izbrani ponudnik skupinskega nakupa oz. Njegov pogodbeni izvajalec vzpostavil kontakt s kupci in se dogovoril za datum montaže. Ponudnik bo pri tem poizvedel, kje naj bi bila montirana klimatska naprava, in skupaj s kupcem določil predviden obseg montaže (osnovna montaža ali ocena dodatnih del pri montaži, ki niso vključena v osnovno montažo). Montaža mora biti, ne glede na lokacijo v RS, izvedena najpozneje v nadaljnjih petnajstih (15) delovnih dneh po vzpostavljenem kontaktu, v daljšem roku pa zgolj v primeru, da tako predlaga kupec, za kar ponudnik od kupca pridobi pisno privolitev.

Kaj vključuje osnovna montaža?

Osnovna montaža obsega naslednje elemente in vključuje vse aktivnosti za uspešen zagon klimatske naprave:

 • dostava in vnos klimatske naprave v prostor montaže,
 • montaža ene notranje in ene zunanje enote na fasado/ pod okensko polico do višine 4 metrov ali na balkon, vključno z zidnimi nosilci zunanje enote z blažilniki tresljajev,
 • preboj do 50 cm debelega zidu,
 • izvedba do 5 metrov celotne nadometne napeljave (plinske in električne) med notranjo in zunanjo enoto,
 • priklop naprave na obstoječo električno napeljavo do 5 m z nadometnimi kanali,
 • izvedba odvoda kondenza iz notranje in zunanje enote na podlagi prostega padca do 5 metrov v pripravljen odtok ali žleb,
 • drobni montažni material,
 • nadometni zaobljeni PVC-kanali,
 • vakuumiranje, polnjenje sistema in zagon s preizkusom delovanja naprave,
 • svetovanje o uporabi in delovanju naprave,
 • grobo čiščenje in odvoz transportne embalaže,
 • po potrebi za potrošnika brezplačno demontažo in brezplačen odvoz stare klimatske naprave ter njeno končno deponiranje, skladno z veljavno zakonodajo,
 • izvedba montaže na celotnem območju RS.

Kaj pa, če je montaža zahtevnejša in so potrebna dodatna dela?

Če ponudnik in kupec ugotovita, da bo montaža klimatske naprave presegala obseg osnovne montaže, se pred izvedbo montaže dogovorita o obsegu dodatnih del, vključno z navedbo okvirne cene. Ponudnik/izvajalec montaže kupca predhodno pisno seznani s predvideno ceno dodatnih del.

Enako velja, če se ob izvedbi montaže ugotovi, da bo potreben dodaten obseg del – izvajalec montaže mora pred izvedbo montaže potrošnika seznaniti z obsegom dodatnih del in ceno. Obseg dodatnih del in ceno mora potrošnik predhodno potrditi s pisnim soglasjem pred samim začetkom del na kraju montaže. Za dodatna montažna dela se potrošniku takoj ob zaključku montaže izda račun, ki ga potrošnik plača v roku najmanj 8 dni.

Posamezni elementi in cena zahtevnejše montaže pri ponudniku Minergia (z DDV):
Dvižna košara 131,40 EUR/h
Kondenzna črpalka 142,35 EUR
Dodatni meter bakrene napeljave 26,28 EUR
Dodatni preboj zidu iz armiranega betona 76,65 EUR
Dodatni preboj opečnatega zidu 43,80 EUR
Dodatni meter odvoda kondenza 9,86 EUR
Cena predhodnega ogleda (pred nakupom) na željo stranke 98,55 EUR
Posamezni elementi in cena zahtevnejše montaže pri ponudniku Klimaj (z DDV):
Dvižna košara 164,25 EUR
Kondenzna črpalka 153,30 EUR
Dodatni meter bakrene napeljave 21,90 EUR
Dodatni preboj zidu iz armiranega betona 27,37 EUR
Dodatni preboj opečnatega zidu 16,42 EUR
Dodatni meter odvoda kondenza 8,76 EUR
Cena predhodnega ogleda (pred nakupom) na željo stranke 43,80 EUR
Dodatni meter dovodnega kabla 9,85 EUR
Daljši nosilec klime (zaradi izdelave fasade) 65,70 EUR
Dobava in montaža grelnega kabla 164,25 EUR

Na koga se lahko obrnem, če imam dodatna vprašanja o prijavi in o skupinskem nakupu klimatskih naprav?

Sodelavci klicnega centra ZPS so vam na voljo na telefonski številki 01/432 12 97, od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. Pomagamo vam predvsem pri prijavi k sodelovanju v skupinskem nakupu (spletna prijava) in informiranju o tem, kje najdete vašo kodo ugodnosti, ki vam jo lahko na vašo željo ponovno pošljemo na vaš e-naslov. Lahko nam tudi pišete na e-naslov: skupinski.nakup@zps.si

Na koga se lahko obrnem, če imam dodatna vprašanja o nakupu klimatskih naprav pri ponudniku Klimaj?

Pišete lahko na info@klimaj.si

Na koga se lahko obrnem, če imam dodatna vprašanja o nakupu klimatskih naprav pri ponudniku Minergia?

Pišete lahko na info@minergia.si

Kaj je skupinski nakup ZPS?

V skupinskem nakupu se združijo potrošniki posamezniki, ki delijo enak interes. Tako ustvarijo močno pogajalsko izhodišče v razmerju do ponudnikov. Na ta način jih spodbudimo, da se za potrošnike doseže najboljša ponudba. Več potrošnikov, kot se združi, večja je naša moč. Ni pomembno, ali ste že član Zveze potrošnikov Slovenije, saj je sodelovanje omogočeno vsem potrošnikom, je brezplačno in nezavezujoče.

Kako poteka skupinski nakup klimatskih naprav?

ZPS bo v okviru skupinskega nakupa klimatskih naprav ponudila potrošnikom možnost ugodnega in varnega nakupa kakovostnih in učinkovitih klimatskih naprav, ki so na mednarodnem primerjalnem testu dobile dovolj visoko oceno (»dobro« ali »zelo dobro«). Za izbrane modele klimatskih naprav bomo pridobili ponudbe različnih ponudnikov, dogovorili prodajne pogoje in izbrali za potrošnike najbolj ugodnega ponudnika (ali več ponudnikov).

Vsi potrošniki, ki bodo oddali prijavo (se registrirali) za sodelovanje v skupinskem nakupu klimatskih naprav (na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si), bodo prejeli nezavezujočo ponudbo izbranih modelov klimatskih naprav po vnaprej dogovorjenih posebnih pogojih za nakup z vključeno osnovno montažo.

Po prejemu ponudbe se vsi potrošniki, prijavljeni v skupinski nakup klimatskih naprav, prosto odločijo, ali bodo nakup opravili ali ne.

Zveza potrošnikov Slovenije je organizator kampanje skupinskega nakupa in ne nastopa kot prodajalec ali posrednik pri prodaji. Potrošniki opravijo nakup neposredno pri izbranem ponudniku, ki bo v okviru skupinskega nakupa ponudil ugoden nakup kakovostnih klimatskih naprav po pogojih, predhodno usklajenih z ZPS.

Kakšen je časovni potek skupinskega nakupa klimatskih naprav?

 1. Od 6. decembra 2022: začetek kampanje skupinskega nakupa in s tem zbiranje spletnih prijav potrošnikov za sodelovanje v skupinskem nakupu.
 2. V prvi polovici februarja 2023: vsi registrirani potrošniki prejmejo elektronsko pošto z nezavezujočo ponudbo skupinskega nakupa in navodili za izvedbo nakupa.
 3. * Do odprodaje pogodbeno dogovorjenih zalog (vendar najpozneje do 31. 3. 2023): v skupinski nakup prijavljeni potrošniki opravijo nakup pri izbranem ponudniku. S tem datumom (ali ob odprodaji pogodbeno dogovorjenih zalog) se skupinski nakup zaključi in nakup po pogojih skupinskega nakupa ni več mogoč.

* Organizator kampanje skupinskega nakupa si pridržuje pravico, da glede na že prodane količine naprav, ki jih je kot minimalno zagotovljeno količino dogovoril s ponudnikom, predčasno zaključi možnost nakupa posamezne naprave ali skupinskega nakupa v celoti. Prav tako si organizator kampanje pridržuje pravico, da v sodelovanju z izbranim ponudnikom zagotovi dodatne količine naprav po za potrošnika enakih pogojih skupinskega nakupa in/ali podaljša kampanjo.

Ali so zaloge iz ponudbe skupinskega nakupa omejene?

Da. V okviru skupinskega nakupa bomo zagotovili omejeno količino klimatskih naprav, predvidoma različnih modelov in moči, ki jih bodo lahko registrirani potrošniki kupili po pogojih skupinskega nakupa pri izbranem ponudniku. Nakup bo mogoče opraviti od trenutka, ko bodo registrirani uporabniki prejeli ponudbo skupinskega nakupa. Nakup izbranega modela klimatske naprave iz razpoložljive količine bo potrjen, ko bo izbrani ponudnik prejel plačilo za oddano naročilo. Razpoložljive količine bomo zagotovili za tiste potrošnike, ki bodo v celoti zaključili postopek nakupa (izvedli avansno plačilo naprave). Organizator skupinskega nakupa si pridržuje pravico, da glede na razpoložljive zaloge predčasno zaključi možnost nakupa posameznega modela naprave ali skupinski nakup v celoti. Prav tako si organizator skupinskega nakupa pridržuje pravico, da v sodelovanju z izbranim ponudnikom zagotovi dodatne količine naprav po za potrošnika enakih pogojih skupinskega nakupa.

Kdo organizira skupinski nakup klimatskih naprav?

Organizator kampanje za skupinski nakup je Zveza potrošnikov Slovenije – društvo, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana. Elektronski naslov: zps@zps.si.

Zakaj ZPS organizira kampanjo za skupinski nakup klimatskih naprav?

Izvedba skupinskega nakupa je del projekta CLEAR-X, pri katerem kot partner sodeluje tudi Zveza potrošnikov Slovenije. V konzorciju projekta poleg Evropske potrošniške organizacije (BEUC), Mednarodne organizacije za potrošniške raziskave in primerjalno testiranje (ICRT) ter slovenske potrošniške organizacije sodeluje še pet evropskih potrošniških organizacij iz Slovaške, Bolgarije, Cipra, Litve in Severne Makedonije. Posamezne aktivnosti so usmerjene k spremembi vedenja potrošnikov in oblikovanju skupin potrošnikov za skupinski nakup na OVE temelječih tehnologij. Več o projektu na https://www.clear-x.eu/.

Ali je ZPS v preteklosti že organizirala skupinski nakup?

Da. ZPS je organizirala že 6 skupinskih nakupov, in sicer tri za skupinski nakup električne energije ter zemeljskega plina, skupinski nakup klimatskih naprav (2019), skupinski nakup kaminskih peči (2019) ter skupinski nakup sušilnih strojev s toplotno črpalko (2022). V vseh kampanjah skupinskih nakupov Zveze potrošnikov Slovenije je skupaj sodelovalo že več kot 110.000 gospodinjstev.

Zakaj naj sodelujem?

ZPS bo v okviru skupinskega nakupa klimatskih naprav potrošnikom ponudila kakovostne in visoko učinkovite klimatske naprave, ki so na mednarodnem neodvisnem primerjalnem testu dobile dovolj visoko oceno (»dobro« ali »zelo dobro«). Z njimi boste lahko stanovanje poleti hladili, v prehodnih obdobjih, predvsem jeseni, pa (d)ogrevali. V imenu vas, potrošnikov, bomo pri ponudniku izpogajali čim boljše pogoje nakupa in čim bolj kakovostno storitev, vključno s kakovostno montažo, ki je nujna za učinkovito delovanje klimatske naprave. Uspeh kampanje je odvisen od vašega interesa in ustreznega odziva ponudnikov – več vas bo, boljša bodo naša pogajalska izhodišča. Uspešnost skupinskega nakupa klimatskih naprav bo podlaga za odločanje o podobnih akcijah tudi na drugih področjih.

Kdo lahko sodeluje pri skupinskem nakupu klimatskih naprav?

Sodelovanje je omogočeno vsem potrošnikom (fizične osebe), ki želijo na območju Republike Slovenije namestiti klimatsko napravo. Skupinskemu nakupu se lahko s prijavo pridružijo vsi potrošniki, tudi tisti, ki niso člani Zveze potrošnikov Slovenije. Prijava v skupinski nakup je brezplačna in nezavezujoča.

Za potrošnike skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov štejejo le fizične osebe, ki pridobivajo ali uporabljajo blago in storitve za namene zunaj svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti. Nakup naprave po ceni, ki bo dosežena v skupinskem nakupu, ne bo mogoč za pravne osebe.

Kje in kako opravim prijavo v skupinski nakup in katere podatke potrebujem za ta namen?

Prijavo za sodelovanje v skupinskem nakupu oddate na spletnem naslovu www.SKUPINSKInakupZPS.si. Prijava je brezplačna in nezavezujoča. Pomembno je, da so v prijavi (v postopku registracije) navedeni pravilni podatki in čim bolj popolne informacije, ki se nanašajo na vaš stanovanjski prostor, v katerem nameravate namestiti klimatsko napravo. Podatki bodo namreč podlaga za izbiro oz. priporočilo za nakup ustrezno zmogljive klimatske naprave.

Zakaj nisem prejel/a potrditvenega elektronskega sporočila o uspešni prijavi k sodelovanju v skupinskem nakupu?

Morda je naše e-sporočilo pristalo v vaši mapi za neželena sporočila (spam), zato najprej poglejte vsebino te mape v vaši elektronski pošti (uporabniki Gmaila tudi zavihek Družabno ali Promocija). Druga možnost je, da ste morda v postopku prijave/registracije po pomoti vnesli napačen e-naslov. Če še vedno niste našli vzroka, nam pišite na e-naslov: skupinski.nakup@zps.si

Ali lahko pri skupinskem nakupu klimatskih naprav sodelujejo le člani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS)?

Ne. V skupinskem nakupu lahko sodelujejo vsi potrošniki, ne glede na članstvo v ZPS. Skupinski nakupi so uveljavljen način ugodnih nakupov kakovostnih izdelkov evropskih potrošnikov (testiranih na neodvisnih testih potrošniških organizacij).

Ali je prijava res brez obveznosti in nezavezujoča?

Tako je. Prijava za sodelovanje v skupinskem nakupu je pogoj za prejem ponudbe skupinskega nakupa in je brezplačna in nezavezujoča. S prijavo niste zavezani k nakupu. Zanj se lahko prosto odločite po prejeti ponudbi, lahko pa nakupa preprosto ne opravite.

Ali sem zavezan k nakupu klimatske naprave, če oddam prijavo za sodelovanje v skupinskem nakupu?

NE.

Ali bo ZPS zaslužila, če opravim nakup klimatske naprave v okviru skupinskega nakupa?

Ne. Projekt CLEAR-X (v okviru katerega se med drugim izvaja tudi ta skupinski nakup) financira program Evropske Unije za raziskave in razvoj Obzorje 2020 s pogodbo o financiranju št. 101033682.

Ali so moji osebni podatki varovani?

Da, vsi vaši osebni podatki so varovani. Upravljavec osebnih podatkov je Zveza potrošnikov Slovenije, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana. Naš tehnični in projektni partner projekta CLEAR-X je potrošniška organizacija Deco Proteste s sedežem na Portugalskem, ki je kot naš pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov zavezan enakim evropskim standardom varovanja osebnih podatkov kot Zveza potrošnikov Slovenije. S pogodbenimi določili smo se močno zavezali k spoštovanju zakonodaje na področju osebnih podatkov in s tem zagotovili, da naš tehnični partner dosega enako visoke standarde varovanja osebnih podatkov. Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali ponudniku naprav skupinskega nakupa.

Zakaj sta elektronski naslov in telefonska številka obvezna podatka za sodelovanje v skupinskem nakupu?

Skupinski nakup klimatskih naprav je spletna kampanja, zato vsa komunikacija poteka (predvsem) po elektronski pošti. Vaš elektronski naslov potrebujemo za obveščanje o poteku skupinskega nakupa, za obveščanje o ponudbi skupinskega nakupa in za obveščanje o možnosti/načinu izvedbe nakupa izbrane klimatske naprave skupinskega nakupa. Obveščanje lahko poteka tudi v obliki SMS-sporočil ali v izjemnih primerih tudi s klicem na vašo številko.

Do kdaj se lahko prijavim za sodelovanje v skupinskem nakupu?

Prijave zbiramo na spletnem naslovu www.SKUPINSKInakupZPS.si od 6. decembra 2022. V prvi polovici februarja 2023 bomo potrošnikom začeli pošiljati ponudbe (po e-pošti) za nakup izbranih klimatskih naprav po pogojih, ki jih bomo dosegli z izbranim ponudnikom.

Kdaj lahko pričakujem ponudbo?

Ponudbe bodo potrošniki, prijavljeni v skupinski nakup, prejeli v prvi polovici februarja 2023.

Živim v stanovanjskem bloku. Lahko tudi jaz sodelujem v skupinskem nakupu?

DA, vendar boste za namestitev klimatske naprave na skupnih delih stavbe, med katere spadata tudi fasada in streha bloka, potrebovali soglasje etažnih lastnikov.

Sem lastnik nepremičnine na hrvaški obali. Ali lahko tudi za to nepremičnino opravim nakup klimatske naprave v okviru skupinskega nakupa?

NE. Skupinski nakup omogoča nakup naprav z namestitvijo izključno na območju Republike Slovenije.

Ali me lahko »doletijo« še kakšni dodatni stroški ob nakupu naprave v okviru skupinskega nakupa?

V okviru skupinskega nakupa boste imeli pravico pri izbranem ponudniku opraviti nakup klimatske naprave, ki že vključuje osnovno montažo, in sicer po ceni in pogojih, ki nam jih bo uspelo doseči za vas pri izbranem ponudniku. Osnovna montaža bo predstavljena v ponudbi, ki jo boste prejeli v okviru skupinskega nakupa, tako boste natančno seznanjeni z njenim obsegom pred samim nakupom. Če bodo pri namestitvi naprave (montaži) potrebna dodatna dela ali material, vas bo o tem monter predhodno obvestil in seznanil z oceno stroška.

Na koga se lahko obrnem, če imam dodatna vprašanja o skupinskem nakupu klimatskih naprav?

Pišete nam lahko na e-naslov: skupinski.nakup@zps.si ali se obrnete na sodelavce klicnega centra, ki so vam na voljo od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro na telefonski številki 01/432 12 97.