ClearX Logo

Skupinski nakup sušilnih strojev
s toplotno črpalko

INFORMACIJE O UPORABI PIŠKOTKOV

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo naše spletne strani uporabnik izjavlja, da sprejme in soglaša z uporabo piškotkov v skladu s pogoji uporabe, navedenimi v tem dokumentu.

Upravljalec podatkov: Zveza potrošnikov Slovenije, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, zps@zps.si

Kaj so piškotki?

Piškotki so besedilne datoteke, ki se shranijo v vašem računalniku ali na mobilni napravi vsakič, ko obiščete spletno mesto prek brskalnika. Ko se uporabnik vrne na isto spletno mesto, ga strežnik prepozna preko piškotka. S pomočjo piškotkov si spletna mesta zapomnijo določene podatke, ki vam omogočajo hitro in preprosto brskanje po spletu.

Vrste piškotkov

Piškotke lahko določimo mi ("lastni piškotki"), ali tretja spletna stran, ki vodi vsebino na spletni strani, ki si jo ogledujete ("tuji piškotki")

Glede na trajanje obstajata dve glavni vrsti piškotkov: začasni (sejni )in trajni piškotki.

  • Začasni piškotki (sejni piškotki)se namestijo samodejno, ko dostopate do spletnega mesta. Začasni piškotek shrani informacije na strežniku, v pomnilniku ostanejo, dokler ne poteče seja. Začasni piškotki so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Piškotek sam ne vsebuje osebnih podatkov.
  • Trajni ali shranjeni piškotkiostanejo v računalniku shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Odstranjeni so, ko preteče datum njihovega trajanja, lahko pa jih izbrišete tudi sami.

Glede na nujnost uporabe so piškotki lahko nujni – piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje strani, ali pa ostali piškotki, brez katerih stran lahko deluje. Slednji se uporabljajo lahko za analizo obiska in uporabe strani, hkrati pa lahko omogočajo uporabo določenih funkcij strani, dopustno pa jih je uporabljati le na podlagi vaše privolitve.

Katere piškotke uporabljamo mi?

Uporabljamo le nujne piškotke – torej tiste piškotke, ki so nujno potrebni za uporabo osnovnih funkcij spletne strani ali za nudenje storitev, ki ste jih zahtevali. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vaše privolitve.

Seznam piškotkov

Naziv

Trajanje

Vrsta

Kategorija

Opis

_pk_id.13.bc37

13 mesecev

Matomo

Nujni piškotki

Uporablja se za shranjevanje nekaj podrobnosti o uporabniku, kot je edinstven ID obiskovalca.

_pk_ses.13.bc37

30 minut

Matomo

Nujni piškotki

Kratkotrajni piškotki, ki se uporabljajo za začasno shranjevanje podatkov za posamezen obisk spletne strani.

.AspNetCore.Antiforgery.QZC3ML__hwM

Za čas trajanja obiska strani

Microsoft

Nujni piškotki

Uporablja se avtentikacijo na podlagi žetonov namesto avtentikacije na podlagi piškotkov. To pomeni, da se po preverjanju pristnosti uporabnika žeton za preverjanje pristnosti shrani v lokalni/sejni pomnilnik brskalnika (namesto piškotka). V vsaki naslednji zahtevi se žeton posreduje v glavi zahteve za preverjanje na strani strežnika.

euroconsumers.pro.cpsltumbledryer2022

Za čas trajanja obiska strani

Microsoft

Nujni piškotki

 

Uporablja se za shranjevanje navedbe, ali je potrošnik že videl pasico s piškotki ali ne.

euroconsumers.pro.cpsltumbledryer2022-portal-consents

Za čas trajanja obiska strani

Microsoft

Nujni piškotki

 

Uporablja se za shranjevanje piškotka Realm Authentication, ki uporabniku omogoča, da ostane prijavljen med celotno sejo.

 

Kako onemogočiti piškotke

Če želite blokirati piškotke, vas opozarjamo, da bi to lahko negativno vplivalo na uporabnost nekaterih spletnih mest. Večina brskalnikov vam dovoljuje, da zavrnete / sprejmete piškotke. Spodaj je nekaj praktičnih informacij za onemogočenje piškotkov v brskalniku, ki ga uporabljate.

  • Microsoft Internet Explorer - v zgornjem desnem kotu kliknite ikono »Orodja« in izberite »Internetne možnosti«. V pojavnem oknu izberite »Zasebnost«. Tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Google Chrome - kliknite ključ v zgornjem desnem kotu in izberite »Nastavitve«. Na tej točki izberite »Pokaži napredne nastavitve« (»Pod pokrovom«) in spremenite nastavitve »Zasebnost«.
  • Mozilla Firefox - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Safari - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

Če želite izvedeti več o piškotkih obiščite spletno stran http://www.youronlinechoices.com/sl/.