×

 

Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Prikaži podrobnosti

Informacije o uporabi piškotkov

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo naše spletne strani uporabnik izjavlja, da sprejme in soglaša z uporabo piškotkov v skladu s pogoji uporabe, navedenimi v tem dokumentu.

Kaj so piškotki?

Piškotki so besedilne datoteke, ki se shranijo v vašem računalniku ali na mobilni napravi vsakič, ko obiščete spletno mesto prek brskalnika. Ko se uporabnik vrne na isto spletno mesto, ga strežnik prepozna preko piškotka. S pomočjo piškotkov si spletna mesta zapomnijo določene podatke, ki vam omogočajo hitro in preprosto brskanje po spletu.

Piškotki na naši spletni strani (Lastni piškotki)

Glede na trajanje obstajata dve glavni vrsti piškotkov: začasni (sejni )in trajni piškotki.

Začasni piškotki (sejni piškotki) se namestijo samodejno, ko dostopate do spletnega mesta. Začasni piškotek shrani informacije na strežniku, v pomnilniku ostanejo, dokler ne poteče seja. Začasni piškotki so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Piškotek sam ne vsebuje osebnih podatkov.

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku shranjeni več dni, mesecev ali celo let po tem, ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Odstranjeni so, ko preteče datum njihovega trajanja, lahko pa jih izbrišete tudi sami.

Piškotki tretjih oseb

Google Analytics uporabljamo za analizo prometa na naši spletni strani. Google Analytics ustvarja statistične in druge podatke s piškotki, shranjenimi na računalniku uporabnikov. Zbrani podatki služijo za poročanje o uporabi spletnih mest. Google bo te podatke hranil in uporabil. Googlov pravilnik o zasebnosti je na voljo na naslednjem naslovu: http://www.google.com/privacypolicy.html

Seznam piškotkov

ASP.NET_SessionId Sejni piškotek. Trajanje: čas obiska spletne strani.
site-$campaignId$-cookie-policy Trajanje 6 mesecev. Pomaga identificirati uporabnikov pristanek na uporabo piškotkov.
__RequestVerificationToken Sejni piškotek. Trajanje: čas obiska spletne strani.
_ga Trajanje 2 leti. Piškotek omogoča prepoznavo uporabnikov.
_gid Trajanje 24 ur. Piškotek omogoča prepoznavo uporabnikov.
_gat Trajanje 1 minuta. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics.
AMP_TOKEN Trajanje do 1 leta. Uporablja se za pridobitev ID-ja uporabnika. Omogoča zaznavanje deaktivacije, napredek prijave in morebitne napake pri prijavi.
_gac_<property-id> Trajanje 90 dni. Piškotek vsebuje informacije o kampanji za uporabnika.

Kako onemogočiti piškotke

Če želite blokirati piškotke, vas opozarjamo, da bi to lahko negativno vplivalo na uporabnost nekaterih spletnih mest. Večina brskalnikov vam dovoljuje, da zavrnete / sprejmete piškotke. Spodaj je nekaj praktičnih informacij za onemogočenje piškotkov v brskalniku, ki ga uporabljate.

Microsoft Internet Explorer

V zgornjem desnem kotu kliknite ikono »Orodja« in izberite »Internetne možnosti«. V pojavnem oknu izberite »Zasebnost«. Tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

Google Chrome

Kliknite ključ v zgornjem desnem kotu in izberite »Nastavitve«. Na tej točki izberite »Pokaži napredne nastavitve« (»Pod pokrovom«) in spremenite nastavitve »Zasebnost«.

Mozilla Firefox

V meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

Safari

V meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

Če želite izvedeti več o piškotkih obiščite spletno stran http://www.youronlinechoices.com/sl/

Če želite onemogočiti analitične piškotke in preprečiti, da bi Google Analytics zbiral podatke v brskalniku, lahko v brskalniku onemogočite Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

upravljalec podatkov: Zveza potrošnikov Slovenije, Frankopanska 5, 1000 Ljubljana, zps@zps.si